Do Konkursu Pieczenia Chleba Domowego Wypieku zgłoszono 13 chlebów. Komisja Konkursowa w składzie:
Andrzej Lechański – przewodniczący
Andrzej Niedbała
Małgorzata Kaiper
Grażyna Dąbek – sekretarz
oceniała wypieki w sposób tajny. Każdy członek Komisji przyznawał poszczególnym chlebom od 1 do 10 punktów w pięciu różnych kategoriach. Komisja brała pod uwagę smak pieczywa, kolor, aromat, strukturę przekroju oraz wrażenie ogólne. Po podliczeniu punktów Komisja przyznała:
I miejsce liczba punktów 170 / chleb nr 6 / Wiesława Wróbel
II miejsce liczba punktów 169 / chleb nr 2 / Aneta Boros
III miejsce liczba punktów 160 / chleb nr 12 / Edyta Serwon
IV miejsce liczba punktów 159 / chleb nr 1 / Beata Boros-Bieńko
V miejsce liczba punktów 157 / chleb nr 5 / Daniela Jasińska
VI miejsce liczba punktów 156 / chleb nr 7 / Anna Bieńko
VII miejsce liczba punktów 155 / chleb nr 10 / Zofia Janiszewska
VIII miejsce liczba punktów 155 / chleb nr 3 / Bożena Bąbik
IX miejsce liczba punktów 146 / chleb nr 11 / Anna Olczak
X miejsce liczba punktów 143 / chleb nr 8 / Monika Kabala
XI miejsce liczba punktów 133 / chleb nr 9 / Agnieszka Ciarka-Tkacz
XII miejsce liczba punktów 113 / chleb nr 4 / Aneta Lao
XIII miejsce liczba punktów 110 / chleb nr 13 / Emilia Możdżeń